Sayfalar

Pazartesi, Mayıs 02, 2011

Ardımdan Deli Diyorlar Belkide Yalan Değil

 Okuma Parçası :
- Abi senin siteyi yasaklamışlar
- Öylemi olmuş, Ne bu kardeşim ya bu çağda böyle yasakçı zihniyet felan. Hem benim zararımı kim karşılayacak.
- Ne zararı Abi.
- Reklam gelirlerimizde felan büyük düşüş oluyor
- Sen siteye reklam almıyorsun ki abi 
- Ama alsaydım olacaktı. Hem  sietmin hit sayısının düşmesi Sitenin değerinide düşürüyor.
- Site zaten senin değilki abi sitene gelen hit blogspot'un değerini artırıyor.
- Bakalım buna ne diyeceksin bu siteye gelen hit sayınsınca meşhur oldum sayılılır. Böyle engellemeler ünümü engelliyor
- İyi de abi sitende adını kullanmıyorsunki  olsa olsa nickname'in meşhur oluyor.
- Peki kardeş ben bir şey sorayım ben niye yazıyorum bu sitede ?
- Bilmem ki abi sakın sitenin adındaki sebepten olmasın " Delilik "
- "Ardımdan Deli diyorlar. Belkide yalan değil."
 Evet Yasaklanmamız hakkında bir şeyler yazayım istedim. Kısmet bu güneymiş



Internet bir zenginlik aracı olduğundan beri Pek çok kişi neresinden ne şekilde para kazanırız hesabı yapmaya çalışıyorlar. Ana kaynakda hit sayısının reklama tahvil edilmesi yada Sitenin değerinin yükselmesi ve hisselerinin kısmen satılmasıyla. Hit sayısı nasıl yükselir peki, Tabii ki sitenin içerik olarak ilgi çekmesiyle. İşte burda epey emek isteyen bir kısım var. Siteye içerik hazırlamak hemde ilgi çekebilecek. Adamlar bu işinde kolayını bulmuşlar. "Biz ne uğraşıyoruz ki" demişler  "Halk kendi içeriğini kendisi hazırlasın biz onu kolaylaştıracak ortam hazırlayalım"  Böylece  facebook blogspot, youtube vb siteler oluşmuş. Reklamdan köşe dönme hesabında olan bir kısım insanda, kısa yoldan içerik üretmenin kısa yolunu bulmuşlar, Telif hakkı olan şeyleri yayınlayıp ilgi toplamak. Tabiiki telif haklı bir içerik yayınlanacağından. kendi adlarına kayıtlı bir siteyle olmaz bu iş mahkemeyle felan kim uğraşacak değilmi ? Yukarda bahsettiğimiz. tarzda sitelerden bir yer açıp oralara yapılır bu iş.

İşin aslı burdan geliyor. İhaleye girip Dünyanın parasını vererek satın aldıkları, Maç yayınlama işine, bir kısım girişimci uyanık blogspot üzerinden yayınlanan bir siteyle ortak olmaya kalkışmışlar. Tabii ki Digiturk'de bence haklı olarak dava açmış. Ben tahmin edebiliyorum aslında dava açmadanda google'a uyarıda bulunmuşlardır. Google burda bilmezden gelme ayağına yatıyor. "Nasıl olsa bize bir şey yapamazlar, hele arkamıza sansüre hayırcılarıda aldıkmı işlem tamam." diyorlar. İş dava safhasına gelince içeriği kaldırıyorlar ama daha öncesinde hitlerden ve reklam gelirlerinden kendi paylarına   düşeni alıyorlar.

Mahkeme bütün alan adını birden yasaklayınca kurunun yanında yaşda yanmış oluyor. Onlarada hak veriyorum aslında. sadece ilgili site yasaklansa adamın tek yapması gereken yeni bir hesap açıp içeriği diğerine aktarmak. Hesaba paramı veriyorlar sanki. ?

 Mahkeme kararıyla İnternet Servis Sağlayıcıları (ISS),. İlgili sitelere ulaşımı engelleyi veriyor. Engelliyorda ne oluyor ki sanki Ülkenin adını sansürcüye çıkarmakdan başka bir işe yaramıyor. Girecek adam ; Tunnel' lerden DNS ayarlarından ve benzeri değişik metodlarla  işini hallediyor. Bu iş için ufak bir google araştırması yeterli. Bir de içerik sağlama işini emeğiyle yapan garibanlar varki onların durumunuda okuma parçamızdan görebilirsiniz.

Böyle bir engellemeden geçtik. İlgili siteler kapatılıyor, o aşamadan sonra artık ilgili site kapatılıyor. Sonrası yeni bir karara çıkarılıyor, ilgili karar ISS lara iletiliyor. Artık o ISS lerin nezaman keyfi olursa o zaman açıyorlar.  Bir kaç örnek verelim Onca zaman geçti Halen KoçNet-Biri üzerinden erişim yasağı kalkmadı, yada  vay sitenin adı yanlış yazılmış biz IP bilmeyiz sitenin adını doğru yazın  diyen TT gibi.

Peki bütün bunlar olurken biz ne yaptık. Hiç zaten daha önceden oluşturduğumuz sitemizin yansısına yönlendirdik eğer ulaşamıyan olursa. Burdan da Duyurmuş olalım
http://derindelimavi.wordpress.com/
Bu sienin bir Yansısı dır. Bir şekilde Ulaşamdığınızda burdanda şansınız deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: